چگونه از سرقت کشروها در مغازهها پیشگیری کنیم؟
- چگونه از سرقت کشروها در مغازهها پیشگیری کنیم؟
بر این اساس این جرم یکی از رایجترین جرایم در اکثریت کشورهاست اما به ندرت آشکار و گزارش می شود. از آنجایی که کشروها باعث ضرر به فروشگاه های کوچک می شوند و به صورت عمده به فروشندگان و اقتصاد، ضرر قابل توجهی وارد میسازد، برخی فروشگاهها تصمیم گرفته اند برای کاهش این گونه سرقت ها تدابیر امنیتی ایجاد کنند.
یادداشت از سرهنگ کارآگاه دکتر غلامحسین بیابانی رئیس مرکز تحقیقات کاربردی پلیس آگاهی ناجا
این تدابیر امنیتی شامل دوربین های مداربسته، نظارت های الکترونیکی و بسته بندی های مخصوص؛ نصب آیینهها در قسمتهای مختلف مغازه؛ حضور کارمندان در درون مغازه و... را شامل میشود.
موثر بودن این تکنیک ها در مورد کاهش کشرویها کمی مشکوک است، با این حال سارقین کشروها بصورت مداوم محصولات را سرقت می کنند.
این مقاله که بر گرفته از طرحی است که اندیشه دزدی در نظریه های پیشگیری از جرم در مرکز تحقیقات کاربردی پلیس آگاهی ناجا صورت گرفته است زیرا در این تحقیق دیدگاههای سارقین کشروها را مورد بررسی قرار میدهد. در این پژوهش ما با مفاهیمی که در بررسی پیشگیری از جرم و تحقیقهای قبلی در مورد طرحهای امنیتی ضد سرقت انجام داده بود، آغاز به پژوهش در این زمینه کردیم. سپس ما با استفاده از مصاحبه کیفی با سارقین این حوزه که در فروشگاه های کوچک قرار داشتند به بررسی دیدگاه آنها نسبت به تدابیرهای امنیتی فروشگاه پرداختیم. بعد ما داده های خود را که مربوط به این اصل است، که "آیا کشروها توجه داشته اند که این تدابیر امنیتی باعث کاهش سرقت آنها شده است یا نه؟" را مورد تجزیه و تحلیلی قرار دادیم و در انتها به بحث در مورد این یافته ها پرداختیم.
کشرویها و درک آنها از تدابیر امنیتی نمونه هایی است که متخصصان برای پیشگیری از جرم در یک جامعه به آنها اشاره میکنند. به طور کلی بین مجرمان و متخصصان پیشگیری از جرم مسابقهای حاکم است که به نوعی میتوان آن را به مبارزه بین شکار و شکارچی تشبیه کرد. این مبارزه بین مجرم و پیشگیری ممکن است مثل مبارزههای دیگر در معرض خطر تداوم قرار دارد (یعنی ممکن است ادامه دار باشد). فروشگاه ها وسایل امنیتی بهروزی برای جلوگیری از این سرقت ها استفاده می کنند اما باید فهمید چگونه سارقین روشهایی برای مقابله با این تدابیر امنیتی پیدا می کنند.
البته راهی برای پیروزی کامل پیشگیری نیست، اما شاید بتوان با درک نگرش کشرویها نسبت به روشهای پیشگیری بتوان این روش ها را گسترش داد. چرا که متخصصان برای پیش بینی حرکات مجرمان به روش های مختلفی توجه میکنند. آنها برای درک تفکر دزدها شروع به بررسی درک و دیدگاه دزدان کرده اند. انجام این اصل منوط به این است که متخصصان پیشگیری از جرم و طرحهای امنیتی حاضر باشند که راهبردهای خود را تغییر بدهند. آنها باید قبول کنند که روشهای پیشگیری از دزدی با گذشت زمان منسوخ میشود و باید آنها را تغییر داد زیرا دزدان با این روشها سازگار میشوند و راه هایی برای مقابله با آنها پیدا می کنند.
مطالعه حاضر با هدف بررسی اقدامات پیشگیری که دزدان با آنها سازگاری کرده اند از طریق دیدگاه خودِ دزدان به بررسی روش های پیشگیری می پردازد. این مطالعه به منظور بررسی همه اقدامات امنیتی طراحی نشده است بلکه فقط درک و تصمیم گیری که یک دزد در جریان دزدی دارد مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج آن در بروزرسانی دانش و آگاهی متخصصان از درک دیدگاه یک دزد نسبت به یک موقعیت، روش های پیشگیری که غیر مفید مطرح شده اند را اصلاح می کند.
اما در اینجا ما چند شیوه را برای پیشگیری از سرقت مغازه مورد کنکاش قرار دادهایم که میتواند در کاهش سرقت مفید باشد.
دوربین های مداربسته
استفاده از دوربین های مداربسته برای افزایش امنیت در فروشگاه ها روز به روز در حال گسترش است. با وجود شواهد محدود، صاحبان فروشگاه ها معتقدند که دوربین های مدار بسته در کاهش سرقت از فروشگاه موثر و مفید هستند. دوربین های مداربسته، چشمان پلیس در فروشگاه هستند که به صورت 24 چهار ساعت کار می کنند. با این حال یک پژوهش واحد وجود ندارد که تاثیر دوربین ها را به صورت طولانی مدت نشان بدهد.
اما تا به امروز تنها ارزیابی رسمی از دوربین های مداربسته صورت گرفته نشان میدهد که در آن سطح های مختلفی مانند دزدی کارمندان، کاهش کش وری و اصلاح اشتباه ها را مورد بررسی قرار گرفته است. در این بین هزینه که صرف نصب و نگهداری دوربین های مداربسته می شد با میزان تاثیری که این دوربین ها در کاهش سرقت داشتند نیز، مورد بررسی قرار گرفتند.
مانیتور های مشاهده عمومی (PVM)
PVM ها معمولا در کنار در ورودی/ خروجی فروشگاه ها نصب می شوند. PVM ها یک صفحه تلویزیونی است که تصاویر دوربین های مداربسته را به صورت مستقیم نشان می دهد. این سیستم های مانند یک آیینه است که عملکرد افراد را نشان می دهد. PMV ها بازدارنده های موثری هستند زیرا طراحی آنها به گونه است که در فرد مجرم ترس از مورد تشخص واقع شدن و به دنبال آن دستگیر شدن ایجاد می شود.
نصب لیبل های الکترونیکی روی کالا
این روش تقریبا از سال 1980 به صورت گسترده در تمام فروشگاه ها آغاز شده و تا امروز کارایی دارد. این سیستم شامل برچسب های الکترونیکی است که بر روی لباس و سایر کالاها نصب می شود. این برچسب های دارای سنسورهای است که در درهای خروجی فروشگاه قرار دارد و اگر قبل از خروج کالا از فروشگاه غیر فعال نشود زنگ هشدار میزند.
بسته بندی های مخصوص
بیشتر اقلامی که کشروها می دزدند اقلامی هستند که به راحتی قابل انعطاف، جابجایی و در دسترس هستند و آنها با ایجاد سرو صدای زیاد، حرکات نمایشی و صداهای ناگهانی اقدام به سرقت این اقلام می کنند. در این بین بسته بندی محصولات برای جلوگیری از سرقت به دو صورت می تواند باشد: الف) بسته بندی از محصول بزرگتر باشد ب) بسته بندی هایی که برای باز شدن نیاز به ابزار خاصی دارد (برای مثال بسته بندی های قفل دار، بسته بندی های شبکهای). و به طور کلی هر دو بسته بندی برای جلوگیر از سرقت مورد توجه مغازه داران است.
انتهای پیام